Bajramski koncert Hanke Paldum u Mostaru 10. aprila

Mostar će 10. aprila biti domaćin vrhunskog muzičkog događaja. Prvog dana Bajrama u dvorani Sjeverni logor u Mostaru solistički koncert održat će prva dama bh. estrade Hanka Paldum.

Redakcija
04. 03. 2024

Hanka-Paldum-u-Mostaru

Mostar će 10. aprila biti domaćin vrhunskog muzičkog događaja. Prvog dana Bajrama u dvorani Sjeverni logor u Mostaru solistički koncert održat će prva dama bh. estrade Hanka Paldum.

“Izražavam duboko poštovanje prema svima koji su imali ideju da me pozovu. Od srca sam se obradovala. Hvala Gradu Mostaru, Centru za kulturu i svim ljudima koji su doprinijeli da upute poziv meni i da napravim nešto lijepo za pamćenje. Trebamo raditi sve što ljude spaja, a ne da ih razdvaja”,  kaže Hanka Paldum.

Koncert Hanke Paldum bit će održan u sklopu manifestacije “Ramazan u Mostaru”, a domaćini Hanki u gradu na Neretvi bili su, Salem Marić predsjednik Gradskog vijeća Mostara , direktor Centra za kulturu Senad Suljić, te načelnica Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove Amira Trbonja, saopćeno je iz PR tima Hanke Paldum.

“Zadovoljni smo šta nastavljamo tradiciju i nadamo se da svake godine naperedujemo. Zahvaljujem se organizacionom odboru, ali i svim učescnicima. Drago nam je što smo potpisali ugovor o koncertu sa divom bh. muzičke scene. Obećavamo u ramazanu niz događaja kulturnih i muzičkih u skladu sa našom tradicijom i vjerom. To je za sve stanovnike Mostara i ove godine planiramo velike iftare i svi zajedno ćemo poslati poruku mira i tolerancije”, kazao je Salem Marić.

Organizatori “Ramazana u Mostaru” su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

“Cilj manifestacije je da mubarek dane mjeseca Ramazana učinimo što ljepšim i ugodnijim te da građanima i posjetiociima našeg grada kroz bogat sadržaj pružimo priliku da u zajedništvu dožive lijepi duh Mostara. Planirana manifestacija ima za cilj promociju kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, te kroz prijateljske susrete i druženja predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti svim dobronamjernim ljudima u zemlji i svijetu. Pozivamo sve turiste da dođu u Mostar i uživaju u njegovim vrijednostima, historijskom i arhitektonskom nasljeđu, prirodnim ljepotama… Ove godine manifestacija ponudit će bogat kulturni, duhovni i turistički program te biti dijelom turističke ponude našeg grada. Sadržaj manifestacije održavat će se u orjentalnom okruženju stare jezgre i starog grada u Mostaru, u okruženju Starog mosta, u Ulici braće Fejića, Trga Musala kao i ustanovama kulture Mostara. Program će sadržavati kuturne i umjetničke nastupe, koncerte duhovne muzike, tradicionalne muzike, promocije knjiga, izložbe umjetničkih radova, zajedničke iftare… Kao kruna ovogodišnje manifestacije održat će se veliki koncert Hanke Paldum u dvorani u Sjevernom logoru. Vjerujemo da će naši sugrađani uživati u ovoj muzičkoj čaroliji – kaže direktor Centra za kulturu Senad Suljić”, saopćeno je.

 

(mostarski.ba)
Comment As:

Comment (0)