Čuju se i sirene

HAOS NA KOSOVU: Srbi postavljaju barikade zbog hapšenja bivšeg policajca

Na više lokacija u sjevernom dijelu Kosova Srbi su postavili barikade u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Redakcija
10. 12. 2022

d97118406914f49030a15edc58c9b4be
Foto: Kosovo online

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i Zvečanu, oglasile su se i sirene. Manji broj pripadnika kosovske policije raspoređen je u Bošnjačkoj mahali i u naselju Tri solitera. Veći broj ljudi se okupio na ulazu i izlazu iz Leposavića, u Rudaru kod Zvečana i u Srbovcu, piše RTS.

Kosovska policija ranije je na Jarinju uhapsila Srbina M. A. zbog sumnje da je učestvovao u napadu vatrenim oružjem na policijske službenike. On se sumnjiči za teško ubistvo u pokušaju. U policiji ne preciziraju kada i gdje se tačno slučaj dogodio, osim da je do incidenta došlo "prije određenog vremena". Kosovska policija saopćila je je da je u četvrtak uhapsila još jednog građanina srpske nacionalnosti zbog napada na policajce.

- Pripadnici kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prijelazu Jarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, rekao je direktor Kancelarije za Kosov Petar Petković.

U Petkovićevom saopćenju se navodi da je Dejan Pantić sa suprugom danas u prijepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prijelaz i u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema posljednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prijelaza.
Comment As:

Comment (0)