Ministar Hadžović posjetio sportsku dvoranu u izgradnji u naselju Bijelo Polje

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović u pratnji člana projektantskog nadzora Alije Šunje obišao je u srijedu radove na izgradnji sportske dvorane u naselju Bijelo Polje.

Redakcija
06. 07. 2023

IMG_5485

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović u pratnji člana projektantskog nadzora Alije Šunje obišao je u srijedu radove na izgradnji sportske dvorane u naselju Bijelo Polje.

“Nakon uspješno završenih objekata JU OŠ “Zalik” i JU OŠ “Gnojnice”, Vlada HNK nastavila je pozitivnu praksu izgradnje novih objekata. U skladu sa Budžetom HNK na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kao i prethodnih godina, Vlada izdvaja 220.000 KM za izgradnju ili obnovu školskih objekata ili objekata za višenamjensku upotrebu, kao što je ova sportska dvorana u naselju Potoci. Stoga mi je zadovoljstvo vidjeti da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju predviđenim tempom i da će građani Mostara i HNK-a, uskoro, na raspolaganju imati kvalitetan objekat u kojem će se održavati kulturni, sajamski, društveni i ostali sadržaji koji zavrjeđuju pažnju javnosti”, istaknuo je tom prilikom resorni ministar.

Član projektantskog nadzora Arhiv plus Alija Šunje kazao je da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju u najboljem redu.

“Što se tiče te dinamike, grubi građevinski radovi su pri završetku, nakon čega slijedi montaža čelične krovne konstrukcije i pokrivanje objekta. Uz ovaj dio poslova izvršili smo i pripremne radnje u smislu osiguranja objekta, koji se odnose na izgradnju potpornih zidova na istočnoj strani, kao i instalacione poslove u suterenskoj prostoriji. Kada je riječ o veličini objekta, ona iznosi 30×45 metra i imat će armirano-betonske tribine zajedno s galerijama, tako ćemo osigurati oko 600 mjesta za gledaoce. Nadam se da ćemo do kraja ove kalendarske godine, osim pokrivanja objekta, moći završiti znatan dio radova u smislu unutrašje obrade zidova, fasade, keramike, elektroinstalaciju, grijanje, instalaciju vodovoda i sl.”, kazao je Šunje.

Kamen temeljac za ovaj objekat postavljen je 18. decembra 2020. godine, a izgradnja je počela u martu 2022. godine, podsjećaju iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a.

 

 

Izvor: mostarski.ba
Comment As:

Comment (0)