NiP SE RASPAO U HERCEGOVINI: 12 članova organa stranke napustilo Narod i pravdu

Pismo je potpisalo 12 članova stranke NiP iz Mostara, te traže brisanje iz evidencije članstva navodeći teške optužbe na račun predsjednika Konakovića i Hujdura.

Redakcija
30. 10. 2023

IMG_8798

Narod i Pravda u Hercegovini preživljava svoje najteže trenutke od osnivanja i stranka je na rubu velikog raskola.

Pismo je potpisalo 12 uglednih Mostaraca koji traže brisanje iz evidencije članstva navodeći teške optužbe na račun predsjednika Konakovića i Hujdura.

Također, mnogi u NiP-u smatraju da je Hujdur zaveden od strane SDP-a koji ga je na kraju „šutnuo”.

Problemi su se gomilali, sada je eksplodiralo, sada očekujemo rasplet. Šta će se nakon svega desiti sa NiP-om u Hercegovini? Prema svemu sudeći moglo bi doći do daljnjega osipanja članstva i dovođenja stranka na margine političkog djelovanja.

Brojne su zamjerke članstva na Hujdurov rad. Optužili su ga za kadroviranje njemu odanih ljudi zanemarujući ostale članove koji su narodski rečeno „poginuli na terenu”.

Primjerice ugledna doktorica Jasmina Mujić Kajan koja je imala najviše glasova na izborima (nivou državne liste) potpuno je zanemarena i pomnožena „sa nulom”.

Pismo uglednih Mostaraca prenosimo u cijelosti:

„Poštovani gospodine Konakoviću,

Iako smo se nadali i vjerovali u Vas da će te biti političar koji dolazi iz Sarajeva, a da Mostar i Hercegovinu smatra dijelom svoje države, nažalost nisu se ostvarile naše želje i nadanja. Iako ste u razgovoru sa nama koji je bio prije više od dva mjeseca, obećali da će te doći u Mostar da zajednički riješimo nagomilane probleme Vi niste ispoštovali datu riječ, naprotiv čak ste krenuli u proces negativne selekcije kadrova iz Mostara i Hercegovine. Također smo obavili razgovor i sa gospodinom Kemalom Ademovićem koji nas je razumjeo i dao uvjeravanja da je spreman pomoći u rješavanju problema, uz napomenu da za to mora imati Vašu saglasnost, uspostavilo se da te saglasnosti nema.

Shodno naprijed navedenom naš politički angažman u okviru Naroda i Pravde prestaje, mi će mo tražiti neki drugi politički okvir, a Vama želimo uspješan politički život, pogotovo u Hercegovini na čelu sa Vašim Omerom Hujdurom.

Svakako zahvaljujemo Vam na NE saradnji i NE razumjevanju, svakako želimo da vjerujemo da se neradi o Vašoj lošoj namjeri mada je rezultat isti.

Sa datumom u zaglavlju nas izbrišite iz Vaše evidencije.

Srdačan pozdrav!

Grupa intelektualaca iz Mostara i Hercegovine".

 


Izvor: hayat.ba 

 
Comment As:

Comment (0)