MODNE PRIČE

PET MJESECI RADA ZA PET MINUTA SLAVE: Pogledajte haljine za koje se šilo čak 1.335 sati

Svaki crveni tepih, bez obzira kojim je povodom upriličen, predstavlja i senzacionalno modno takmičenje.

Redakcija
13. 01. 2023

RTFHZU

Svaki crveni tepih, bez obzira kojim je povodom upriličen, predstavlja i senzacionalno modno takmičenje. Zato se slavni dizajneri takmiče koja će zvijezda nositi neku njihovu kreaciju.

Ovaj put dvije mlade i prelijepe glumice oduševile su svojim izgledom, a iza prelijepih haljina Jessice Chastain i Margot Robbie stoji nevjerovatan broj sati šivanja.

Haljinu koju je obukla Jessica Chastain, a koja izgleda kao paukova mreža od kristala, potpisuje Oscar de la Renta.

Da bi ona tako izgledala bilo je potrebno 585 radnih sati i čak 16 hiljada drobljenih kristala.

 

Četrdesetpetogodišnja glumica sjajno je iznjela svjetlucavu toaletu u boji kože, ravnog kroja i bez ramena, a posebno upečatljiv detalj je mreža od kristala koja prekriva čitavu haljinu od dekoltea do samog ruba.

Inače, haljina je bila gotova u posljednjem trenutku, a došla je u kompletu sa zaštitnom maskom za lice. Sama Jessica se zahvalila krojačici koja je uspjela da završi ovaj outfit u posljednjim sekundama uoči izlaska na crveni tepih dodjele Zlatnog globusa 2023. godine.

Poznato je da jedna od najlepših žena svijeta Margot Robbie već godinama sarađuje sa brendom „Chanel”. Oni su i ovaj put bili zaduženi za njen izgled, a da bi sašili nježno roze haljinu bilo im je potrebno čak 750 sati rada. Haljina je inspirisana starim Hollywoodom, a zanatlije brenda Chanel koristile su svjetloružičastu šantili čipku, svileni til sa motivom ševrona, a ukrašena je šljokicama, perlama i perjem.

Ova haljina je inspirisana look-om predstavljenim u Chanel haute couture kolekciji za jesen 2022, koju je dizajnirala kreativna direktorica brenda Virgini Vijard.

Cijelu modnu priču zaokružila je Chanel naušnicama od 18-karatnog bijelog zlata i dijamantima, brošem i prstenom.

 

 

 

 

Izvor: azra.ba

 
Comment As:

Comment (0)