POTPUNI POGODAK OVE SEZONE: Pletene haljine kojima ćete se vraćati sve do proljeća

Njihova glavna karakteristika je neutralnost i jednostavnost zbog čega će se izvrsno spajati s drugim odjevnim komadima, ali i vodećim sezonskim trendovima.

Redakcija
22. 10. 2023

How-to-wear-a-long-knitted-dress-20-Trendy-outfits-and-looks-to-try-this-fall (1)

Trendovi dolaze i prolaze, ali kad su u pitanju jesenja i zimska odjeća – pletivo je sigurno. Ove godine najpoželjnije je u formi haljina koje s lakoćom prelaze iz dnevnog u večernji look, daju toplinu i garantuju stylish utisak nezavisno od dodataka s kojim ih nosite.

Osnovu svakog ormara trebali bi činiti capsule komadi kojima ćete se vraćati tokom čitave sezone, ali i u godinama koje dolaze. Njihova glavna karakteristika je neutralnost i jednostavnost zbog čega će se izvrsno spajati s drugim capsule komadima, ali i vodećim sezonskim trendovima. Zato bi trebali činiti većinu našeg ormara te se totalno uklapati u u estetiku koju nastojimo njegovati. I iako ovo nije univerzalan pojam čija se formula može primijeniti na baš svaku ženu, postoje određeni komadi koji bi to vrlo lako mogli. U jesenjoj i zimskoj odjeći to je definitivno pletivo čijoj se toplini i udobnosti vraćamo čim zahladi.

Naredne će mjesece obilježiti puloveri i kardigani, a još će se ponegdje viđati i oni skladni setovi sa suknjama ili pantalonama koje smo zavoljeli još prije nekoliko godina. No, apsolutna pletena zvijezda bit će haljine koje ove godine dolaze u čitavoj lepezi krojeva i dužina što je garancija da će svaka žena pronaći idealne primjerke za sebe. Ovaj svestran komad u svakoj stilizaciji pruža chic dojam, a preferirat će igranje modnim dodacima u obliku kontrastnih spojeva ili mijenjanja silueta.

Ponudom vodećih high street brendova dominiraju uži krojevi midi, pa čak i maksi dužina koje će genijalno pristajati uz bajkerske čizme čija će im robusnost dati odličan stilski kontrast. Posebno efektan će biti spoj čizama viših sara i haljina midi dužine jer će se poigravati siluetom, ali preferirate li klasiku elegantne čizme s visokom potpeticom bit će jednako efektne. U isto vrijeme jednu ćete ovakvu haljinu za suhih dana moći nositi i na salonke za profinjeni izgled, ali i na omiljeni par tenisica koje će joj dati sportski prizvuk. Pritom, jednako će se dobro spajati i dugim kaputima, a voljet će i igranje farmer i kožnim jaknama u ovim posljednjim toplim danima.

Vrlo rado će viđene biti i mini dužine u spoju s oversized krojem koje daju utisak stilske nemarnosti. Ove haljine najbolje će izgledati u paru s čizmama u visini koljena, a jednako će im dobro pristajati i ravan potplat kao i visoka potpetica. Međutim, za razliku od dugih modela, ove će haljine bolje izgledati s dužim jaknama i kaputima. Stoga, kaput ili jakna koju ćete prebaciti preko mini pletene haljine ne bi trebao biti kraći od kraja haljine, naprotiv, najbolje će izgledati s jako dugim kaputima..

Odlučite li se, pak, za nešto elegantnije izdanje poput tankog pletiva i strukiranog kroja ili jednostavno ležernom predimenzioniranom modelu poželite dati dašak profinjenosti za toplijih dana, mini pletenoj haljini pridružite balerinke ili Mary Jane model ravna potplata.

Svestranost pletene haljine jako se dobro vidi i u njezinoj sposobnosti prelaska iz dnevnog u večernji look. Naročito se to odnosi na neutralne nijanse poput crne i bež boje. Sve što će vam trebati je zamjena ravne obuće s potpeticama i dodatak masivnijeg zlatnog nakita. U zavisnosti od toga je li riječ o zatvorenom ili otvorenijem gornjem dijelu poigrajte se primjetnim naušnicama ili ogrlicom, a širokoj haljini dodajte i remen u struku koji će dati naglasak na siluetu i biti dovoljan da haljina poprimi novi utisak.

 

 

Izvor: azra.ba
Comment As:

Comment (0)