Vijesti7.ba - Nezavisni informativni portal
Vijesti7.ba - Nezavisni informativni portal
Monday, 27 Nov 2023 00:00 am
Vijesti7.ba - Nezavisni informativni portal

Vijesti7.ba - Nezavisni informativni portal

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo -7; Sarajevo i Tuzla -6; Drvar i Sanski Most -5; Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica -4; Doboj i Široki Brijeg -3; Stolac -2; Bihać, Bijejina, Gradačac i Trebinje 0; Mostar 2; Neum 4°C.

Danas postepeno naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U utorak prije podne padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C.

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Naoblačenje u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Utorak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Srijeda: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni i sjeveru Hercegovine prolazan slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Četvrtak: Očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi u poslijepodnevnim i večernjim satima uslovilo kišu na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C.

 

 

Izvor: hayat.ba