Salkić na šehidskom mezarju kod Bratunca: „Ne smijemo dozvoliti da sile zla i podjela pobijede.”

Danas je, po petnaesti put nakon obnoviteljskog života Bošnjaka u Bratuncu nakon progona, na šehidskom mezarju Veljaci prigodnim programom obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Redakcija
25. 11. 2023

7a5bb5783213393ec39d737c3b5f1f15

Danas je, po petnaesti put nakon obnoviteljskog života Bošnjaka u Bratuncu nakon progona, na šehidskom mezarju Veljaci prigodnim programom obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanju je prisustvovao i Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, koji je u svom obraćanju prisutnima rekao da trebamo biti ponosni na našu hiljadugodišnju historiju i borbu za slobodu naše domovine.

R

- Ne smijemo dozvoliti da sile zla i podjela pobijede kao što nismo dozvolili ni tokom agresije. Naša istrajnost će u konačnici pobijediti sile podjela, u to trebamo biti uvjereni kao oni čiji je cilj cjelovita Bosna i Hercegovina, zemlja jednakih prava i jednakih mogućnosti za sve njene građane.

Bosna i Hercegovina je naša domovina, mi danas obilježavajući Dan državnosti našim prisustvom svjedočimo našu zakletvu domovini da ćemo se za nju boriti i da ćemo je od neprijatelja čuvati i braniti. Naši ciljevi su bili i ostaju miroljubivi i plemeniti, Bosna i Hercegovina zemlja jednakih prava i jednakih mogućnosti za sve njene građane. Ciljevi neprijatelja naše domovine bili su i ostali mračni, podjela, aparthejd, diskriminacija, zabrane, napadi i provokacije - saopćio je Salkić i dodao:

- Nastavimo zajedno odlučno i hrabro uprkos svim izazovima prijetnjama i pritiscima s ljubavlju čuvati našu domovinu tako što će svako na najbolji način raditi povjerene mu poslove, svakodnevno pitajući se da li je mogao uraditi više i bolje povjerenu mu obavezu u interesu domovine.

Dragi prijatelji neka vam je sretan Dan državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

 

 

 

Izvor: faktor.ba

 
Comment As:

Comment (0)