PROBLEMATIKA ANALITIČKIH SPOSOBNOSTI IVANE MARIĆ

AVDO AVDIĆ DEMOLIRAO SAMOPROZVANU ANALITIČARKU IVANU MARIĆ

Politička analitičarka Ivana Marić prozvala Avdu Avdića, pogledajte u članku kakav je odgovor uslijedio.

Redakcija
15. 06. 2023

gtfk

Nakon što je na portalu istraga.ba objavljen članak o prebacivanju RS-u 80 miliona KM prikupljenih od akciza za gorivo, unatoč činjenici da taj novac, po mjestu uplate, pripada Federaciji BiH, Ivana Marić se oglasila na svom Twitter-u, čiju objavu prenosimo ispod.

"Nije Avdo izmislio ovu vijest, ne bi on to, već se Toni zaoprave prepao Avde i odlučio da blokira isplatu. U kojem paralelnom univerzumu jedan HDZ ministar smije blokirati isplatu koju je Čović dogovrio? Heloouuu. To samo Avdo može iskonstruisati. Sam pao, sam se ubio", napisala je Ivana Marić, te priložila dva screenshot-a koja se odnose na članke portala Istraga.

Naslov prvog članka glasi: "Dodik, Nikšić i Čović dogovorili raspodjelu: Oko 80 miliona KM od akciza na gorivo koji pripadaju Federaciji Upravni odbor UIO danas bi trebao prebaciti Republici Srpskoj!".

Na drugom screenshot-u kojeg je Marić objavila prikazan je članak također sa portala istraga.ba, čiji naslov citiramo: "Nakon pisanja Istrage, HDZ-ov ministar Toni Kraljević nije ispoštovao dogovor Nikšića, Čovića i Dodika o akcizama: Federacija blokirala isplatu 80 miliona KM Republici Srpskoj."

Nedugo nakon toga, sa službenog Twitter naloga portala Istraga stigao je komentar na ovu objavu: "Poštovana analitičarko, pogledajte i pročitajte nešto osim Vaših postova na društvenim mrežama", te je priložen video u kojem se jasno može vidjeti i čuti da gore spomenute osobe izjavljuju upravo ono što je portal Istraga i objavio.

"Neizostavno pitanje je bilo i raspodjela sredstava koja se nalaze na računima Uprave za indirektno oporezivanje, a odnose na putarinu. Tako u ovom momentu ima preko 200 milona maraka. Ono što smo se usaglasili ja i kolega Nikšić, a to je da resorna ministarstva u okviru svojih nadležnosti nastave komunikaciju, dogovore i razgovore", izjavio je Radovan Višković u videu koji je priložen u komentaru na Ivaninu objavu.

Pitanje je kakve zaista analitičke sposobnosti posjeduje Ivana Marić, s obzirom da joj se dešavaju ovakvi propusti. 

 

 

 

 

 
Comment As:

Comment (0)