RASKOL U NIP-U: Član Glavnog odbora Naroda i Pravde napustio stranku!

Član Glavnog odbora Naroda i Pravde, Kantonalnog odbora ove stranke u Unsko-sanskom kantonu te predsjednik Povjereništva u Bužimu Haris Mehić odlučio je napustiti političku organizaciju na čijem je čelu aktuelni ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

04. 07. 2023

haris mehic

Kako je objasnio na društvenim mrežama, već duži vremenski period na području USK-a imaju problem u načinu funkcioniranja jer se, kako je istakao, niko iz vrha stranke nije udostojio da barem pokuša riješiti nesuglasice i sukobe koji trenutno traju iako je rukovodstvo stranke vrlo detaljno informirano o svemu.

“S obzirom na to da nema komunikacije i saradnje unutar kantonalne organizacije koja nema legitimitet da predstavlja NiP, samim tim ne postoji nikakva komunikacija ni s višim organima stranke, te u takvim okolnostima ja ne vidim svrhu daljeg podržavanja i političkog aktivizma unutar ove stranke. Osim toga, ja lično više ne smatram da stranka ide dobrim pravcem i da radi kvalitetan posao dok čini vlast na svim nivoima”, naveo je.

Kako je dodao, u zadnjih šest mjeseci stranka naglo gubi svoj prepoznatljivi identitet i jasnu političku viziju, dok u isto vrijeme neki pojedinci svojim ponašanjem ruše integritet i kvare imidž stranke, a bez adekvatne rekacije i obaveznih sankcija propisanih Statutom i pravilnikom o radu stranke.

“Na osnovu svega navedenog podnosim neopozivu ostavku na sve pozicije unutar stranke i tražim brisanje svoga imena iz evidencije članstva”, zaključuje Mehić u svom zahtjevu.

Izvor: STAV
Comment As:

Comment (0)